Göteborgs filmfestivals VD Mikael Fellenius blir ny planeringschef på Film Väst. Rekryteringen görs för att befästa Film Västs position som en av Europas främsta regionala samproducenter för film och TV-drama.

TROLLHÄTTAN | Den 1 april tillträder Mikael Fellenius positionen som planeringschef på Film Väst med uppdraget att stärka de interna strukturerna för verksamheten, inklusive rapporteringen till bolagets intressenter i Västra Götalandsregionen. Han lämnar samtidigt sin roll som VD för Göteborg Film Festival som han innehaft sedan 2011.

– Vårt uppdrag är att fortsätta nå stora publikframgångar i alla dess dimensioner i Film Västs samproduktioner. Målet är också att ytterligare stärka den internationella lyskraften kring våra samproduktioner vid festivaler och galor runt om i världen, vilket sätter Västra Götaland på kartan som stark filmregion. Med rekryteringen av Mikael Fellenius bygger Film Väst ett starkt fundament för en fortsatt dynamisk utveckling, säger Tomas Eskilsson, VD på Film Väst.

Mikael Fellenius arbete som VD för Göteborg Film Festival har de senaste åren varit inriktat på tillväxt och internationalisering. Nordic Film Market, festivalens mötesplats där nordisk film- och tv-bransch når ut i världen har under hans ledarskap ökat i både volym och betydelse. Under hösten har också festivalens digitala filmkanal Draken Film lanserats, där publiken kan se festivalfilm året om.

– Steget till Film i Väst känns som en utmaning i en tid då filmbranschen står inför en mycket spännande framtid. Då är det extra roligt att vara med och påverka utvecklingen, säger Mikael Fellenius.

Göteborg Film Festival har en livskraftig publikverksamhet som vuxit sig stark genom decennier. Festivalen har även under åren varit en viktigt samarbetspartner till Film i Väst.

– Mikael Fellenius har levererat på styrelsens strategier och är en relationsskapare med god förmåga att finna finansiering vilket varit betydelsefullt, inte minst för nya Draken Film, säger Sven-Olof Bodenfors, styrelseordförande i Göteborg Film Festival.

Mikael Fellenius har tidigare bakgrund som VD vid Göteborgsmusiken och som ekonomichef vid Göteborgsoperan för att nämna några positioner. Han är civilekonom från Göteborgs Handelshögskola kombinerat med bland annat en Master of Music från College-Conservatory of Music vid University of Cincinnati i USA.