Med sin förra film, The Square, tog Ruben Östlund hem filmvärldens kanske mest prestigefulla pris, Palme d’Or. Nu är han tillbaka i huvudtävlan med Triangle of Sadness. Inspelad i Trollhättan och Göteborg och med W0ody Harrelson i en av huvudrollerna. Även Film i Västs samproduktion Boy from Heaven av Tarik Saleh, Holy Spider av Ali Abbasi och R.M.N. av den rumänske regissören Cristian Mungiu slåss om en Guldpalm. Kristoffer Borglis Sick of Myself och Hlynur Pálmasons Godland är uttagna till sektionen Un Certain Regard.

– Som stolta samproducenter gratulerar vi alla nominerade. Aldrig tidigare har Film i Väst haft fyra filmer med i huvudtävlan. Vi är förstås extra stolta över att ha två svenska samproduktioner Ruben Östlunds Triangle of Sadness och Tarik Salehs Boy from Heaven Alla sju uttagna samproduktioner är antingen inspelade eller postproducerade i Västra Götaland, vilket återigen visar vilken kompetent filmindustri som finns här i regionen, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Filmfestivalen i Cannes äger rum mellan den 17 och 28 maj.

Film i Väst har som uttalat mål att ha med samproduktioner vid de stora internationella festivalerna och galorna som Cannes, Berlin, Toronto och Venedig men även Oscar.

Mer information om Film i Väst och Cannes: https://filmivast.se/cannes-film-festival/