Film i Väst bjuder tillsammans med Greentime in till en kort digital kurs om hållbarhet. Vår målsättning är att bli en hållbar filmregion och vi vill vi ge stöd och inspiration till producerande bolag och filmarbetare till att bli mer hållbara i sitt filmskapande.

Kursen är uppdelad i två föreläsningstillfällen via Zoom (länk kommer när du anmält dig). Du anmäler dig till Tyler Reid på Film i Väst senast den 9 december, tyler.reid@filmivast.se.

  • Första dagen (15/12, klockan 09.00-11.00) handlar om förståelse för branschens avtryck och vilket ansvar vi har för att minska  miljöpåverkan. Vi ger kunskap och inspiration för hur man kan arbeta mer miljömässigt hållbart, och pratar om hur ekologisk social och ekonomisk hållbarhet hänger ihop.
  • Andra dagen (16/12, kl 09.00-11.00) demonstreras planeringsverktyget Hållbar film. Du får hjälp med hur du effektivt kan strukturera hållbarhetsarbetet. Verktyget finns tillgängligt för alla produktionsbolag som samproducerar med oss.

Om föreläsarna:
Kursen hålls av företaget Greentime. Föreläsarna Ronny Fritsche och Simon Strandvik arbetar tillsammans för att göra den svenska filmbranschen mer hållbar. Ronnys är producent och hållbarhetsexpert inom film och tv och Simon är hållbarhetsrådgivare med gedigen erfarenhet från att göra eventbranschen mer hållbar.

www.greentime.se www.hallbarfilm.se