Filmhösten smygstartas med visning av sex korta, fristående dokumentärfilmer om en ung generation som inte kan vänta på att livet ska börja. Film i Väst och Doc Lounge Göteborg i samarbete med SVT Kortfilm bjuder 18 september från klockan 17.00 in till kortfilmskväll på Skeppet, Stigbergstorget i Göteborg. Samtliga filmer är en del av SVT:s senaste kortfilmssatsning Nu kör vi! som har premiär på SVT1 och SVT Play med start 26 september.

Några av regissörerna kommer att vara på plats! Dörrarna öppnas kl. 17 och filmvisningen börjar kl. 18. Visningen är cirka 90 minuter. Baren är öppen och det finns även möjlighet att köpa mat. Gratis inträde och 18-årsgräns (under 18 i målmans sällskap). Läs mer här på Facebook.

Filmerna som visas är:

Förening slutet sällskap av John Voldstad och Noel Olsson
När Stockholm lamslogs av corona sattes Isak och Julias framtid som festarrangörer på spel. När restriktionerna börjar släppa och allt fler blir vaccinerade ser de sin chans att arrangera århundradets fest och styra om riktningen mot ett mer inkluderande och levande nattliv.

Miski och Bianca av Amiin Madar
Vänskapen är avgörande för Miski och Bianca, två hårt satsande kvinnor som funnit varandra i den mansdominerade kampsportsvärlden. Tillsammans anordnar de bootcamps i Stockholms förorter för att locka fler kvinnor till sporten.

Den längsta väntan av Lisa Meyer
Det är höst och Thelma och Salina ska för första gången ut på jakt, ensamma. Med var sin rykande färsk jaktlicens slipper de ha sina pappor i släptåg och kommer få sköta jakten helt själva. En samproduktion med Film i Väst.

Juliette av Olivia Kastebring
Juliette, 20 år, bor med sin stora familj på Gotland och har pluggat på distans i flera år. Hon längtar efter att ge sig ut i världen och träffa vänner i sin egen ålder, men så slår pandemin till och distansen fortsätter. När restriktionerna lättar kommer Juliette in på en konstskola i Skåne och hon filmar sig genom tillvaron.

Emre och Nemo av Annika Ivarsson och Andja Arnebäck
Emre och Nemo är vänner. De går sista året på gymnasiet, funderar över framtiden och längtar efter att få spela live igen. De har olika bakgrund och kör olika musikstilar, hip hop och indierock. I en tid som går fort och där ingen riktigt vet vad som ska hända kämpar Emre och Nemo tillsammans för att få spela live igen. En samproduktion med Film i Väst.

Power Jaguars av Annika och Jessica Karlsson
I sin ensamhet under pandemin förstår 19-åriga Tilde vad cheerleading egentligen betyder för henne. Laget Power Jaguars är som en familj, och när restriktionerna släpps får äntligen laget återförenas i gympahallen. Samtidigt som hon gläds av att vara tillsammans med laget, växer en oro inför framtiden och det stundande vuxenlivet – för vem är hon utan cheer?