Projektbeskrivning

I Sundance Film Festival 2018 fick långfilmsdebutanten Isabella Eklöfs film Holiday får världspremiär i sektionen World Cinema Dramatic Competition.

Isabella Eklöf har skrivit manus tillsammans med författaren Johanne Algren. Filmen är producerad av Apparatur (David B Sørensen) i samproduktion med bland andra göteborgska Commonground Pictures (Jonas Kellagher) och Film i Väst.

I huvudrollen som Sascha ser vi Victoria Carmen Sonne. Sachas berättelse i Holiday handlar om en kvinnas val mellan den rike, mäktige mannen (Michael) och den unge oskyldige ynglingen (Thomas). Michael och hans gangstergäng hänger i hans lyxvilla vid den turkiska rivieran. Sascha är hans älskarinna och kanske en dag hans hustru. Ett liv i lyx och överflöd för evigt. Varje dag med Michael är som en fantasi; fester och dyrbara gåvor, gourmetrestauranger och designerkläder – men förstås också psykiskt och fysiskt våld och kriminalitet. Så när Sascha möter Thomas, den unge, charmerande sjömannen, blir hon kluven. Han är okomplicerad och söt. Kan han ge henne ett hederligare och mer äkta liv?

Victoria Carmen Sonne, som spelar Sascha, har trots sin ungdom redan medverkat i en lång rad filmer, bland annat Rasmus Heisterbergs I blodet och Hlynur Pálmasons VinterbrødreLai Yde ses i rollen som Michael medan Thomas spelas av den nederländske skådespelaren Thijs Römer.