Projektbeskrivning

Den mexikanske regissören och manusförfattaren Michel Francos film Sundown har tagits ut till huvudtävlan vid filmfestivalen i Venedig. Därmed slåss den om ett av filmvärldens finaste priser, ett Guldlejon. I huvudrollerna ser vi bland andra Charlotte Gainsbourg och Tim Roth. Filmen är postproducerad av Göteborgsbolaget Cloudberry Post och samproducerad med Göteborgsbolaget CommonGround Pictures, Jonas Kellagher, och Film i Väst.

Sundown handlar om en brittisk, välbärgad familj på semester i Acapulco, Mexiko, tills ett rop på hjälp från fjärran avbryter semesterresan. När en släkting bryter upp familjens täta band, uppstår överraskande spänningar.

I huvudrollerna ser vi Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Henry Goodman, Albertine Kotting och Samuel Bottomley.

Sundown produceras av Teorema, Michel Franco, Eréndira Núñez Larios, Cristina Velasco L. i samproduktion med CommonGround Pictures, Film i Väst och Luxbox.

Michel Franco föddes i Mexico City 1979 och har lyft den mexikanska filmen globalt. De filmer han har regisserat, skrivit manus till och producerat innefattar Chronic, som belönades med priset för Bästa manus i Cannes 2015, Las Hijas de Abril, jurypriset i Un Certain Regard i Cannes 2017 och Después de Lucia, som vann huvudpriset i Un Certain Regard 2012. Sundown är hans sjunde film och föregångaren Nuevo Orden belönades med the Silver Lion Grand Jury Prize vid Venedigs filmfestival i fjol.