Projektbeskrivning

I juletid 1969 tillkännagav den norska regeringen en nyhet som skulle förändra Norge för alltid. Det var då Norge började sin oljeålder och inledde ett ekonomiskt äventyr utan motstycke.

I den nya storfilmen Nordsjön tar det norska oljeäventyret en dramatisk vändning. En oljeplattform välter plötsligt utan for oljefältet Ormen Långe. Forskarna försöker desperat finna lösningen på den till synes oförklarliga händelsen. Hela landet håller andan när det visar sig att olyckan bara är inledningen på något som ska bli mycket mer allvarligt. Ett mänskligt drama på liv och död inleds bland de tusentals oljearbetare som plötsligt är fångade på oljeriggar över hela Nordsjön. Den största räddningsaktionen i Norges historia är ett faktum.

Mitt i detta kaos befinner sig Sofia (Kristine Kujath Thorp) seg. Hon är en ung företagare som arbetar med mycket avancerade undervattensrobotar. Tillsammans med kollegan Arthur (Rolf Kristian Larsen) sätter hon allt på spel i en desperat kamp mot klockan då det visar sig att Sofias pojkvän är fångad i en förstörd plattform djupt under den svallande havsytan.

Nordsjön är en ny storproduktion från produktionsbolaget Fantefilm som tidigare producerat katastroffilmerna Skælvet och Bølgen i samproduktion med Film i Väst. I huvudrollerna ser vi stjärnskottet Kristine Kujath Thorp, som tidigare medverat i Den största förbrytelsen och Ninjababy, och Rolf Kristian Larsen, Anders Baasmo, Henrik Bjelland och Bjørn Floberg.