Projektbeskrivning

Film i Västs samproduktion Julie Keeps Quiet i regi av Leonardo van Dijl har tagits ut till filmfestivalen i sektionen Semaine de la Critique. Filmen kretsar kring den lovande tennisstjärnan Julie och misstänkta oegentligheter på tennisklubben. Filmen samproduceras med Hobab och Film i Väst och västsvenska Auditory och Tint står för en del av postproduktionen.

Filmen handlar om Julie, som är en högt rankad spelare på en tennisakademi på elitnivå. Hennes liv kretsar kring spelet som hon älskar. När hennes tränare utreds och plötsligt stängs av uppmuntras alla klubbens medlemmar att berätta vad de vet. Men Julia bestämmer sig för att tiga…

I huvudrollerna ser vi Tessa Van den Broeck (Julie), Ruth Becquart (Liesbeth), Koen De Bouw (Tom), Claire Bodson (Sofie), Laurent Caron (Jeremy)

Leonardo van Dijl är manusförfattare och regissör och bosatt i Belgien. Hans senaste kortfilm Stephanie (2020) nominerades till Official Competition i Cannes, San Sebastian och Toronto och har visats på över 150 festivaler världen över. Julie Keeps Quiet är hans långfilmsdebut.

Regi: Leonardo van Dijl. Manus: Leonardo van Dijl och Ruth Becquart.

Producent: De Wereldvrede, Gilles De Schryver, Gilles Coulier, Wouter Sap, Roxanne Sarkozi, i samproduktion medLes Films du Fleuve, Hobab, Nima Yousefi, och Film i Väst. I samarbete med New Europe Film Sale, Blue Morning Picture, Paradiso Films, Proximus Sales: New Europe Film Sales. Med stöd av The Flemish Audiovisual Fund, the Centre du Cinema et de l’audiovisuel of the French community in Belgium, The Belgian Tax Shelter, Proximus, New Dawn, Film i Väst.