Projektbeskrivning

Armand utspelar sig under en eftermiddag på en grundskola och handlar om ett möte mellan skolledningen och ett antal föräldrar. Den utvecklas så småningom till att bli ett både humoristiskt och fängslande drama. Det är den norske regissören Halfdan Ullmann Tøndels första spelfilm.

I huvudrollen ser vi Renate Reinsve, som vann pris som Bästa kvinnliga skådespelare för sin roll i Världens värsta människa vid Cannes Film Festival 2021.

Göteborgsbolaget Prolaps Produktion, Stina Eriksson och Alicia Hansen, är svenska samproducenter tillsammans med bland andra Film i Väst och postproduktion och ljudmix görs i Västra Götaland av Tint.

Regi och manus: Halfdan Ullmann Tøndel Producent: Eye Eye Pictures, Andrea Berentsen Ottmar. Exekutiv producent: Dyveke Bjørkly Graver Samproducenter: Film i Väst, Prolaps Produktion, Koji Nelissen och Derk-Jan Warrink, Keplerfilm, Fred Burle och Sol Bondy, One Two Films. Finansiärer: Svenska Filminstitutet, Norska Filminstitutet, Zefyr, Netherlands Film Fund. Distributör: Norsk Filmdistribusjon.