Projektbeskrivning

Norske regissören Eirik Svenssons nya film Safe House har skrivits av Harald Rosenløw Eeg och Lars Gudmestad.

Filmen handlar om Linn som leder ett team med hjälparbetare som akut räddar liv i ett provisoriskt fältsjukhus utanför de jättelika flyktinglägren. Plötsligt rusar en desperat man in i kliniken. Han är muslim, och det är uppenbart att han är förföljd och utsatt för livsfara. Alla håller andan. På utsidan växer mobben och den kristna milisen vill ha ut den muslimske mannen för att döda honom. Linn har säkerhetsansvaret och tvingas handla snabbt. Trots den risk hon utsätter sig själv och teamet för bestämmer sig Linn för att följa sitt eget samvete samtidigt som hon brutalt måste ta ställning till hur mycket ett människoliv är värt.

I huvudrollerna ser vi Kristine Kujath Thorp, Mattis Herman Nyquist, Bibi Tanga, Alexander Karim, Alma Pöysti, Martial Batchamen Tchana, Tracy Gotoas, Nixon Singa och Chris Djuma.

Filmen är producerad av Catrin Gundersen och Hugo Hagermann Føsker, Fantefilm Fiksjon, i samproduktion med Film i Väst, Cinenic Film (Annika Hellström), Nordisk Film och ReelMedia och med stöd av Norwegian Film Institute och Nordisk Film & TV Fond. Distribution Nordisk Film, international sales TrustNordisk.