I dag börjar Jenny Gilbertsson som Senior Executive för Film i Västs svenska samproduktioner för långfilm och dramaserier. Hon kommer närmast från Svenska Filminstitutet där hon varit filmkonsulent för barn och unga.

Jenny Gilbertsson har mångårig och gedigen erfarenhet från film- och tv–branschen. På Svenska Filminstitutet har hon stöttat projekt som Greta, Nelly Rapp, Tigrar, Comedy Queen och Mamma Mu samt varit representant i marknadsstödsgruppen. Hon har tidigare arbetat som manusredaktör och producent, bland annat för Tjuvarnas jul – Trollkarlens dotter och Annika Bengtzon-serien. Hon har varit utvecklingschef på Yellow Bird och manusredaktör och associerad producent på Millenium-serien (Män som hatar kvinnor, Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes).

Jenny Gilbertsson har också varit exekutiv producent på TV4 och TV3, redaktör på SVT Drama samt producent på Jarowskij. Hon har en fil kand i teater, film och litteratur.

Du når Jenny Gilbertsson på mobil: 0735-97 93 35 eller mejl: jenny.gilbertsson@filmivast.se (notera att det kan ta någon dag innan mejlen fungerar).