Nu har inspelningen börjat av Hollywood-thrillern BEYOND DECEIT med bland andra Al Pacino och Anthony Hopkins, som för första gången spelar tillsammans. Film Väst samproducerar och postproduktionen görs i Trollhättan och Göteborg.

Anthony Hopkins och Al Pacino långfilmsspelar för första gången tillsammans i Film Västs samproduktion BEYOND DECEIT, som börjat spelas in i New Orleans, USA.

Filmen handlar om en ung och ambitiös jurist (Josh Duhamel) som åtar sig ett fall mot en hänsynslös VD för ett stort läkemedelsföretag, spelad av Anthony Hopkins. Den unga juristen dras snabbt in i ett mordfall där han själv blir huvudmisstänkt. Al Pacino spelar hans mentor och svenska Malin Åkerman ser vi också i en av nyckelrollerna.

 
– Det är alltid spännande att vara med och samproducera en stor Hollywoodfilm. Vår medverkan som samproducenter är ett tecken på att vårt filmkunnande i Västra Götaland är tillräckligt attraktivt även för tongivande internationella projekt, säger Tomas Eskilsson, VD för Film Väst.

BEYOND DECEIT debut-regisseras av Shintaro Shimosawa som även producerat och skrivit manus till ett flertal amerikanska tv-serier och långfilmer. Producent är Jonathan Sanger, med filmer bakom sig som The Elephant Man, Flight of the Navigator, Vanilla Sky och The Producers för att nämna några.
 
Övriga svenska samproducenter är Chimney och Nouvago Capital. Postproduktionen kommer att påbörjas i Trollhättan och Göteborg efter sommaren.  Filmen har planerad premiär i början av 2016.