Ari Folman regisserar och skriver manus till långfilmen Horse Boy, som baseras på bestsellern med samma namn av Rupert Isaacson. Kärlekshistorien kretsar kring ett föräldrapar med en autistisk son och ska delvis spelas in i Västra Götaland. I huvudrollerna ser vi Joel Kinnaman och  Léa Seydoux. Horse Boy är en internationell produktion i samproduktion med bland andra Film i Väst och Zentropa Sweden.

Synopsis: Emily och Jonathans son Noah är autistisk. Han talar sällan och blir inte bättre trots hans föräldrars försök att komma i kontakt med honon. Men, det öppnas en möjlighet: Jonathan upptäcker att Noah är lugnare och lättare att komma i kontakt med när han rider på hästar. Då kläcks en vild idé: Jonathan ska ta med sin familj för att rida över de mongoliska vidderna för att möta shamaner. Resan kommer att förändra dem alla.

Horse Boy är en gripande berättelse om två föräldrars kärlek till sitt barn när de tar beslutet om att utsätta barnet för en oerhörd risk. En omvälvande erfarenhet som inte bara ska rädda barnet utan också familjen.

Den israeliske regissören Ari Folman nominerades till en Palme d’Or i Cannes 2008 för sin film Waltz in Bashir, en film som även nominerades till en Oscar och som vann Golden Globes och franska filmpriset César. Med The Congress vann han European Film Awards 2013.

I rollerna ser vi Joel Kinnaman (Snabba Cash, The Killing, RoboCop och House of Cards) och Léa Seydoux, som vann Palme d’Or för sin roll i La vie d’Adèle 2013 och som även medverkat i The Lobster, The Grand Budapest Hotel och Blå är den varmaste färgen (som vann Palme d’Or i Cannes 2013).

Filmen spelas in i Västra Götaland, Storbritannien och Mongoliet med start i oktober 2018.

Producenter: Diana Elbaum, Beluga Tree (Belgien): Didar Domehri, Laurent Baudens, Gael Nouaille, Full House, label of Maneki Films and Borsalino Productions (Frankrike); i samproduktion med Gaumont, France 2 Cinéma, Zentropa Sweden (Lizette Jonjic), Pie Films (Osnat Handelsman-Keren, Talia Kleinhendler), Proximus, Monte Rosso Production, tillsammans med Film i Väst och Svenska Filminstitutet med deltagande av Canal + och Cine + och med stöd av Creative Europe Programme – MEDIA, Caviar Film Financing and Tax Shelter of the Federal Belgium Government, screen.brussels, The Federation Wallonia Brussels. International Sales : Gaumont