14-16 september arrangeras Frame Filmfestival, som ägnas kortfilmen och samtidigt är en mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige med seminarier, workshops och mingel. Det blir också en stor kortfilmstävling i fyra kategorier. På fredagen den 15 september är Film i Väst värd för en rad möten på Kungsgatan 7 i Göteborg.

Hela festivalen med alla filmvisningar och annat hittar du här.

Observera att alla visningar och seminarier sker i mån av plats, först till kvarn. På framefilmfestival.se visas alla uttagna filmer. För att kunna se filmerna måste du skapa ett konto och logga in.

Aktiviteter hos Film i Väst 15 september:

  • 00-13.00 är det FilmCloud Pitch. Fyra utvalda filmprojekt av filmare från regionen, presenterar sin filmidé med möjligheten att vinna ett pris på 25 000 kr och 3 dagars filmteknik.
  • 00-14.00 är det speed dating med regionens produktionsbolag under ledning av producenterna Maja Ginday och Edwin Thynan O´Mahoney.
  • 00-15.00 Möt Gabriela Pichler i ett samtal med de fem deltagarna i talangprogrammet Five 4 Fiction, Alecio Araci, Samir Arabzadeh, Lina Berger, Simone Norberg och Adam Starsmark. Gabriela Pichler är filmaren som likt en renässanskonstnär låter nyfikenheten styra. Utöver filmer som Äta sova dö och Amatörer har hon skapat scenkonst och konstutställningen Mekaniska rörelser trots smärta, där hon och parhästen Johan Lundborg ifrågasätter de traditionella formerna för arbete i det postindustriella samhället. Gabriela är nu mitt i slutproduktionen av dramakomedin Painkiller, som samproduceras med Film i Väst och som har premiär på SVT 2024. Samtalet görs i samarbete med Film i Väst
  • 15-16.30 tar Frame pulsen på avgångseleverna från HDK-Valand film. Balder Ljunggren, Cecilie Flyger Oppedal, Ebba Gustafsson, Filip Myrberg, Hani Alexander Al Abras, Julia Schia Oppedal och Matilda Friman i ett samtal om filmsveriges framtid modererat av Sanjin Pejkovic.
  • 30-17.00 är det dags att presentera vinnaren av FilmClouds pitchpris! 25 000 kr och 3 dagars filmteknik står på spel.

Film i Västs samproduktioner på Frame:

  • För Slite! av Ivar Jansson Filmpass 1 / Tungvikt
  • Gösta Petter-land av Christer Wahlberg & Sebastian Rudolph Jensen Filmpass 3 / 27+
  • Liv av Annika Ivarsson Filmpass 4 / 27+
  • Sista dagen på jobbet av Marcus Carlsson Filmpass 4 / 27+