Det blev ren publikrusning till två första filmerna i Jussi Adler Olsens deckarsvit. Nästan 1,5 miljoner biobesökare. Nu kommer trailern till den tredje, FLASKPOST FRÅN P i regi av Hans Petter Moland med manus av Nikolaj Arcel. Producent är Louise Vesth på Zentropa i samproduktion med bland andra Film Väst.

Kvinnan i rummet/Kvinden i buret lockade år 2013 fler än 719 000 danskar att se kriminialinspektören Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) och hans assistent Hafez el-Assad (Fares Fares) i cold case-truppen Avdelning Q lösa gamla fall. Uppföljaren Fasandräparna/Fasandræberne lyckades år 2014 ännu bättre: 768 000 rusade till biograferna. I Danmark. För i Sverige har filmerna inte fått distribution, trots att var och en av de två filmerna i Danmark som i Sverige bara överträffas av Hundraåringen…

Tredje delen, Flaskpost från P/Flaskepost fra P, får dansk biopremiär 3 mars nästa år. Den handlar om Samuel och Magdalena som vuxit upp i ett religiöst samfund i Danmark och som plöstligt försvinner. Samtidigt finner man hos Köpenhamnspolisen ett åtta år gammalt meddelande i en flaska som är ett rop på en pojke i fångenskap. Carl Mørck och hans assistent Assad från Avdelning Q upptäcker ett samband mellan de två fallen. De tränger allt djupare in i det religiösa samfundet samtidigt som de kommer en man som tidigare kidnappat och mördat på spåren.

Filmen är producerad av Zentropa i samarbete med TV2 Danmark, ZDF German Television Network, ZDF Enterprises, TV4 Sverige, TV 2 Norge i samproduktion med Film Väst. Med stöd från Danska Filminstitutet / Market Scheme, Eurimages, Deutscher Filmförderfonds, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Norska Filminstitutet and Filmförderungsanstalt. Utvecklad med stöd av the Media Programme of the European Union.