Fredag 12 augusti är det svensk biopremiär för Lisa Ohlins film Walk With Me. Den handlar om den 25-årige militären Thomas, som blir allvarligt skadad när han trampar på en landmina under ett uppdrag i Afghanistan. Allt Thomas fokuserar på när han blivit hemskickad är att återvända till sin tjänst.

Thomas går stenhårt in för rehabiliteringen med flickvännen Nina vid sin sida. En dag möter han oväntat den tuffa balettdansaren Sofie, som genast ser att han behöver hjälp för att nå sitt mål. Thomas är först tveksam, men tackar till slut ja till Sofies erbjudande. Sakta men säkert ger deras gemensamma ansträngningar resultat, samtidigt som det som till en början var en vänskapsrelation utvecklas på ett sätt som ingen av dem kunnat föreställa sig.

I rollerna: Mikkel Boe Følsgaard, Cecilie Lassen, Silja Eriksen Jensen, Karen-Lise Mynster 

Lisa Ohlin har tidigare uppmärksammats för bland annat Simon och ekarna (regi; 2011), som blev nominerad till 13 Guldbaggar och vann två, Veranda för en tenor” (regi, medmanusförfattare Klas Östergren; 1998) och Sex hopp & kärlek (regi, manus; 2005). Mikkel Boe Følsgaard vann en Silverbjörn vid Berlins filmfestival 2012 för sin roll som Kristian VII i A Royal Affair, som samproducerades med Film Väst. Filmdebuterande Cecilia Lassen är flerfaldigt prisbelönad balettdansös, tidigare verksam vid bland annat Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Walk With Me är producerad av Asta Film och Dragon Films, Peter Hiltunen, i samproduktion med Film Väst och med stöd av Svenska Filminstitutet. Svensk distribution: SF.