Den 7 april är det dansk biopremiär för Lisa Ohlins kärleksdrama De standhaftige. En kärlekshistoria med Silverbjörnsvinnande Mikkel Boe Følsgaard och Cecilie Lasen i huvurollerna. Filmen är producerad av Asta Film i samproduktion med bland andra Illusion Film, Chimney, SVT och Film Väst.

Synopsis: Thomas har blivit svårt skadad i Afghanistan, men är fortfarande övertygad om att han ska tillbaka som soldat och därför tränar han stenhårt flera timmar om dagen. På sjukgymnastiken möter han balettdansösen Sofie, som besöker sin sjuka faster Ruth. Sofie fattar sympati för Thomas och beslutar att hjälpa den vrede, men ståndaktige mannen.

Han upptäcker att hon vet något om kroppen som han aldrig vetat. Då Sofie tar med Thomas till Den Kongelige Balett blir han fascinerad av miljön, musiken, dansen – och av Sofie. Thomas ska snart gifta sig med sin älskade, Nina, som dock bekänner att hon inte längre älskar honom. Då Thomas dessutom får veta att han aldrig kommer att komma tillbaka till Afghanistan, faller hans värld samma och han isolerar sig i sin lägenhet. Men Sofie är en fighter som inte ger upp, så hon söker upp Thomas och tvingar honom att kämpa. De inleder ett intensivt kärleksförhållande. Men är Sofie redo att binda sig och ge upp en lovande karriär vid City Ballet i New York. Och är Thomas mogen att finna sig i sitt liv och i sig själv?