Axel Danielssons och Maximilien van Aertrycks film Hopptornet har vunnit både Special Jury Prize och Audience Prize vid filmfestivalen i Clermont-Ferrand i Frankrike. Festivalen är en av de mest betydelsefulla inom kortfilmsvärlden. Filmen är producerad av Plattform Produktion i Göteborg i samproduktion med Film i Väst.

Hopptornet vann Startsladden vid Göteborg Film Festival 2016 och tävlade om en Guldbjörn i kortfilmssektionen i Berlin samma år. Den har sedan dess visats på en lång rad festivaler världen över och har spridits i internationell media. Den finns även att se på SVT Play.

Filmens handling kretsar kring ett tio meter högt hopptorn där rädslan för att hoppa ställs mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. Hur ser vi ut när vi tvekar och när vi bestämmer oss? Hur ser det ut när vi övervinner vår rädsla? Filmen är en underhållande studie av det mänskliga i en konstruerad situation.

Axel Danielsson föddes 1976 i Vittskövle och Maximilien Van Aertryck 1989 i Paris. De har sedan 2013 arbetat tillsammans på göteborgsbolaget Plattform Produktion, med bland andra Ruben Östlund.