21-24 januari arrangeras Göteborgs Lilla Filmfestival, de små filmälskarnas egen fest. Där får den animerade barnfilmen BAJSFILMEN – DOLORES OCH GUNELLENS VÄRLD sin världspremiär inför den svenska biopremiären den 12 februari. 

Hela programmet för Göteborgs Lilla Filmfestival hittar du här. Trailern för Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld hittar du här.

Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld är en animerad film fritt efter Pernilla Stalfelts underfundiga och filosofiska böcker om livet, kärlek, hår, döden, skräck och bajs. Rikard Wolff är berättaren och Mia Skäringer och Klara Zimmergren ger röst till huvudkaraktärerna Dolores och Gunellen. Filmen har biopremiär den 12 februari 2016.

Dolores och Gunellen är väldigt olika. Ändå är de bästa vänner och bor tillsammans. En dag bestämmer sig Gunellen för att resa ut i världen. Dolores vill inte vara kvar själv, så för att Gunellen ska stanna kvar berättar allt hon vet om hår och bajs, döden, livet och kärleken. Men allt det här kanske bara gör Gunellen ännu mer nyfiken på att resa ut i världen?

Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld är regisserad och producerad av Linda Hambäck, Lee Film i samproduktion med Film Väst och SVT. Filmen är animerad av Dockhus i Trollhättan och distribueras av Folkets Bio. Filmen är 44 minuter lång.

Linda Hambäck har tidigare gjort Tänk om…. Även det en animation för den allra yngsta publiken, med sång av Nina Persson (Cardigans). Samproduktion med Film Väst.