Manusförfattaren och regissören Sarah Gyllenstierna spelade in sitt spänningsdrama Jakt i trakterna av Koberg i Västra Götaland. I rollerna ser vi Magnus Krepper, Ardalan Esmaili och Jens Hultén. Nu är Jakt uttagen i tävlan på prestigefulla festivalen i Tribeca, New York, 5-16 juni. Jakt har svensk biopremiär fredag 19 april.

 

Jakt baseras på en bok av Mats Wägeus med samma namn, som Sarah Gyllenstierna skrivit ett manus på

Filmen handlar om tre män – Alex, Greger och Henrik – som tillbringar en långhelg i en ensligt belägen stuga. De ska jaga änder vid en sjö och klövvilt i skogen. Jaktlyckan är god de första dagarna och deras tävlingsinstinkt höjs i takt med jaktlystenheten. Men så försvinner plötsligt alla djuren och i skogen blir det kusligt tyst. Männen blir besatta av tanken att jakten måste fortsätta.

Sarah Gyllenstierna har arbetat i filmbranschen sedan tidigt 1990-tal, då hon flyttade till New York och började som produktionsassistent på bland annat Malcolm X av Spike Lee och Juice av Ernest R. Dickerson. Sedan dess har hon arbetat som regiassistent, producent och manusförfattare, och står som regissör till tre kortfilmer.

Filmen är producerad av Maria L Guerpillon och Charlotte Most, MostAlice Film, i samproduktion med Film i Väst och SVT med stöd från Svenska Filminstitutet, Moving Sweden. Filmen distribueras av TriArt Film.