Film Väst gratulerar Nina Persson till en Grammis för Bästa barnalbum. Nina Persson har gjort musiken till LEE Films kritikerrosade barnfilm What if. (Tänk om…) i regi av Linda Hambäck och Marika Heidebäck. Filmen är producerad av LEE Films i samproduktion med bland andra Film Väst. 

Nina Persson (Cardigans, A Camp) var nominerad till en Grammis i kategorin ”Bästa Barnalbum” för musiken till den animerade barnfilmen What if (Tänk om, 2014) baserad på Lena Sjöbergs Augustprisnominerade bok med samma namn, i regi av Linda Hambäck och Marika Heidebäck som även skrivit manus.  Musiken är komponerad av Martin Östergren till Lena Sjöbergs texter. I filmen sjunger Nina Persson berättelser om att vara liten och stor i en skog full av äventyr.

– Jag tycker att det är himla roligt att vi har blivit nominerade och att musiklivet fortsätter i alla möjliga nya former, i en för mig helt ny kategori”, säger Nina Persson.

Filmen är producerad av LEE FILM i samproduktion med Film Väst som även står bakom bioaktuella Bajsfilmen – Dolores och Gunellens värld.

– Jag är så glad och stolt över Ninas nominering. Kultur för de yngsta ska vara av högsta kvalitet och samarbetet med Nina har varit ett riktigt drömprojekt, säger Linda Hambäck, LEE Film, filmens producent och en av regissörerna.

Lyssna på musiken på engelska och på svenska på Spotify under denna länk.