Prix Europa, festivalen för tv, radio och webbmedia, avgörs i Berlin den 21 oktober. Två av Film Västs samproduktioner, dramaserien Det mest förbjudna och webbdramaserien #hashtag är nominerade till galans dramakategori. Båda är inspelade i Göteborg.

Dramaserien om Kerstin Thorvall, Det mest förbjudna, delvis baserad på författarens självbiografi med samma namn sändes i SVT i påskas. Serien är regisserad av Tova Magnusson med manus av Åsa Lantz Producent: Christer Nilson Produktionsbolag: Göta Film i samproduktion med SVT och Film Väst.

Webbdramaserien #hashtag om nätmobbing med inspiration från händelserna kring de så kallade Instagramupploppen i Göteborg 2012. Var går gränsen för vänskap? Hur långt får man gå på sociala medier?  19 april var det premiär för den nya webb-TV-serien Hashtagpå SVT Play. Hashtag tar sin utgångspunkt i ett Instagramkonto där tjejer och killar hänger ut varandra som horor. Vänner vänds mot varandra och de uthängda ropar efter hämnd. Det hela urartar snabbt och slutar med upplopp. En serie om små handlingar som får stora konsekvenser.

Serien Hashtag är helt fiktiv men inspireras till viss del av de så kallade Instagramupploppen i Göteborg år 2012. Alla skådespelare är ungdomar från Göteborg och serien är inspelad i samma stad. Serien produceras av Zentropa Sweden i samproduktion med SVT och Film Väst. 8 x 12 delar.

Hashtag är skriven av Lovisa Löwhagen och Jessika Jankert och regisseras av Anders Hazelius. Producent: Lizette Jonjic, Zentropa Sweden.