Kasper Collins dokumentär I Called Him Morgan har tagits ut till två av världens största filmfestivaler, i Toronto och Venedig. I Venedig visas den i huvudsektionen utom tävlan som fokuserar på filmer med ”en spektakulär dimension, ett uttrycksfullt berättande och originalitet”. Ett urval från hela världen med några av årets mest betydelsefulla produktioner. I Toronto visas den på TIFF Docs

I Called Him Morgan är Kasper Collins andra långfilmsdokumentär och berättar om ett av musikvärldens mest chockartade och omtalade mord. I februari 1972, under en spelning på klubben Slug’s i East Village, New York, skjuts Lee Morgan till döds – av sin sambo Helen. Collins dokumentär, med foto av Bradford Young (DoP Selma), är en skildring av två starka personöden med kärleken och musiken i centrum.

Kasper Collin har tidigare regisserat My name is Albert Ayler (2005) där han tecknar ett porträtt av den amerikanska jazzsaxofonisten Albert Aylers liv (även den i samproduktion med Film Väst). I Called Him Morgan är producerad av Kasper Collin för Kasper Collin Produktion i samproduktion med Film Väst med stöd från Svenska Filminstitutet.