Framgångarna fortsätter för Film Väst med en Oscarsnominering för Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och inte mindre än sex filmer vid årets upplaga av filmfestivalen i Berlin, varav två i huvudtävlan. Därtill 32 Guldbaggenomineringar och 19 danska Robert-nomineringar. En drömstart för Film Väst och Sveriges främsta filmregion.

Lagom till att EN MAN SOM HETER OVE bröt miljonvallen i antalet biobesök i natt tillkännagav Academy Award-juryn att HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FÖRSVANN nominerats till en Oscar för ”Bästa mask”. Oscar-galan äger rum den 28 februari.

Samtidigt offentliggjorde filmfestivalen i Berlin att Film Väst medverkar med ytterligare 4 filmer, vilket innebär att inte mindre än 6 samproduktioner hittills är med i årets upplaga av festivalen. Av dessa filmer är som tidigare tillkännagivits Thomas Vinterbergs nya film KOLLEKTIVET, med Fares Fares i en av nyckelrollerna liksom UNITED STATES OF LOVE av Tomasz Wasilevski uttagna i huvudtävlan.

Vidare offentliggjorde festivalen att kortfilmerna 6A av Peter Modestij och MAMMA VET BÄST av Mikael Bundsen tävlar i sektionen Generation 14plus. HOPPTORNET av Maximilien Van Aertryck och Axel Danielson och MOMS ON FIRE av Joanna Rytel tävlar i sin tur i festivalens kortfilmssektion.

Framgångarna fortsätter därmed för Film Väst som hittills i år redan räknat hem 32 Guldbaggenomineringar och 19 danska Robert-nomineringar som tidigare meddelats.

Tomas Eskilsson– Filmåret 2016 kund