24 januari 2019 invigs en av Nordamerikas främsta filmfestivaler, Sundance Film Festival. I det digra programmet återfinns fem av Film i Västs samproduktioner.

Johannes Nyholms Koko-di Koko-da
Manus och regi: Johannes Nyholm. Producerad av Johannes Nyholm och Maria Möller Christofferseon, Beofilm Danmark.
Ett par åker på tältsemester för att hitta tillbaka till varandra. En varietéartist och hans skumraskfölje dyker upp från skogens möter och terroriserar partet, lurar dem djupare och djupare ner i en malström av psykologisk terror och förnedrande slapstick. I rollerna Leif Edlund, Ylva Gallon, Peter Belli, Katarina Jacobson. 

Henrik Georgssons Mannen som lekte med elden
Producent Fredrik Heinig och Mattias Nohrborg, BRF
En dokumentär om journalisten och författaren Stieg Larsson och hans arbete med att kartlägga den moderna högerextremismen i Sverige under 1980- och 1990-talen.

Mads Brüggers Cold Case Hammarskjöld
Producent Peter Engel Wingman Media och Andreas Rocksén Laika FIlm & Television
Filmen skildrar omständigheterna kring flygkraschen som ändade Dag Hammarskjölds liv. 

Alejandro Landes Monos
Manus Alejandro Landes, Alexis Dos Santos. Producenter Alejandro Landes, Fernando Epstein, Santiago Zapata, Cristina Landes
På en bergstopp långborta vaktar åtta barn över en gisslan och en inkallad mjölkko. I rollerna Julianne Nicholson, Moisés Arias, Sofia Buenaventura, Deibi Rueda, Karen Quintero, Laura Castrillón.

Gabriel Mascaros Divine Love
Manus Gabriel Mascaro, Rachel Daisy Ellis, Esdras Bezerra, Producent: Rachel Daisy Ellis
Brasilien 2027. En djupt religiös kvinna utnyttjar sin maktställning i en notaries arbetsrum i sin mission att rädda gifta par från skilsmässa. Medan hon väntar på ett tecken på erkännande möts hon av en kris i sitt eget äktenskap, som leder henne närmare Gud.
I rollerna: Dira Praes, Julio Machado, Emilio de Melo, Teca Pereira, Mariana Nunes, Thalita Carauta.

Läs mer här