Sommaren har kantats av filmfestivaler och uttagningar av filmer till kommande festivaler. Här är några av Film i Västs alla samproduktioner som visas runt om i världen. Och fler kommer så snart som hela programmen presenterats.

I den pågående festivalen i Motovun i Kroatien visas Ruben Östlunds Guldpalmsvinnare The Square, Agnieszka Hollands Silverbjörnsbelönade Spoor samt Martin Koolhovens Brimstone.

I San Sebastian är Jens Assurs film Korparna uttagen i tävlan till New Directors Award. Fler filmer presenteras senare.

I Locarno är David Leitchs Atomic Blonde, med svensk biopremiär på fredag i Sverige, uttagen till festivalen, som invigs 2 augusti.

Haugesund: Joachim Triers film Thelma spelades bland annat in i Studio Fares hos Film i Väst i Trollhättan. Nu inviger den filmfestivalen i Haugesund. Där visas också Katja Wiks Exfrun, Erik Poppes Kungens val (Kongens nei), Dome Karukoskis Tom of Finland och SVT:s och Film i Västs stora dramasatsning Vår tid är nu. Den börjar visas tidig höst i SVT.

Till sist kan vi nämna att tre filmer av 25 är Film i Västs samproduktioner på metacritic.com lista över årets bästa filmer visade i USA. Their Finest och The Happiest Day in the Life of Olli Mäki, men framför allt I Called Him Morgan som toppar listan!