Nu har ett efterlängtat beslut fattats om att spela in en specialsäsong av den älskade och hyllade dramaserien Vår tid är nu. Det blir fyra avsnitt som utspelar sig sommaren 1951 och som kommer att sändas i SVT1 julen 2020 och publiceras på Viaplay under 2021. Specialsäsongen regisseras av Måns Herngren och för manus svarar Ulf Kvensler. Vår tid är nu produceras av Jarowskij i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.

– Vi är mycket glada över att Vår tid är nu får en fortsättning. Det är en av Film i Västs största publikframgångar inom tv-drama. I stort sett hela serien är dessutom inspelad i Västra Götalandsregionen vilket är extra roligt, säger Peter Possne, produktionschef på Film i Väst.

Många trogna tittare har hört av sig till SVT och undrat vad som hände med seriens kärlekspar Nina och Calle mellan den första och andra säsongen. Nu ska den historien äntligen berättas. I specialsäsongen, som utspelar sig sommaren 1951, får tittarna följa med familjen Löwander och deras personal ut till skärgården där de återupptar traditionen att driva sommarrestaurang. Nina är utskriven från sjukhuset men är ännu inte helt återställd. Calle gör upp planer för semestern med hustrun Sonja och deras son, men har tankarna på annat håll. Familjens matriark Helga är tillbaka vid rodret med köksmästare Backe vid sin sida. Ute i skärgården väcks gamla minnen till liv. Samtidigt är Helga upptagen med att styra upp Ninas framtid med maken Erik på godset nere i Skåne.

– Jag har följt Vår tid är nu sen starten 2017 och är ett stort fan av serien. När jag blev tillfrågad om att regissera den nya specialsäsongen behövde jag inte fundera många minuter innan jag tackade ja. Det känns hedrande och väldigt spännande att nu få vara med och berätta vidare om familjen Löwander och den starka kärlekshistorien mellan Nina och Calle, säger regissören Måns Herngren.

– Jag är väldigt glad för att författarna, producenterna och seriens underbara cast nappade på idén att göra detta. Fantastiskt roligt att få ge publiken en så här fin julklapp nästa år, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT.

– Vår tid är nu har verkligen blivit en del av den svenska folksjälen i nutid och detta blir en fin julklapp till alla som älskar serien. Som uppladdning kan man redan nu streama hela första och andra säsongen exklusivt på Viaplay, säger Fredrik Ljungberg, programdirektör för Viaplay på Nordic Entertainment Group.

Vår tid är nu är skapad av Ulf Kvensler, Malin Nevander och Johan Rosenlind. Heidi Rydbeck på Jarowskij producerar specialsäsongen. Göran Danasten är seriens projektledare på SVT. I höst har den tredje ordinarie säsongen av Vår tid är nu premiär i SVT1 och på SVT Play. Den utspelar sig under åren 1968-1971.