Till våren börjar inspelningen av Lyckoviken i Trollhättan. Serien är skapad av Camilla Läckberg och produceras av Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst. Lyckoviken får nordisk premiär på Viaplay och TV3 om drygt ett år.

Camilla Läckberg är Sveriges mest framgångsrika författare med över 24 miljoner sålda böcker världen över. Nu slår hon sig in på en ny bana. Hon har skapat Nordic Entertainment Groups nya satsning Lyckoviken med nordisk premiär på Viaplay och TV3 om drygt ett år.
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Jag och många med mig får något nostalgiskt i blicken när vi pratar om såpor och där väcktes min idé att skapa en såpa i modern tappning som nu blir Lyckoviken, säger Camilla Läckberg.

Nordic Entertainment Group, NENT Group, storsatsar på lokalt innehåll och skapar minst 20 nya Viaplay Original per år. Nu är det dags att ge utrymme för en helt ny genre i utbudet med Viaplay-originalet Lyckoviken skapad av Camilla Läckberg och Nordisk Film TV. Lyckoviken är en modern variant av en såpa och handlar om det lilla samhället Hammarvik där en seriemördare går lös. Huvudpersonen Johanna är polis och återvänder till sitt barndomshem för sin mammas begravning och kastas in i gamla minnen, konflikter och relationer.

– Jag älskar och har saknat de traditionella såporna och samtidigt längtat efter att få göra en såpa i modern tappning. Inspirationen kommer från Big little lies, Desperate Housewives och Svenska hjärtan, säger Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg har i serien skapat ett mikrosamhälle där större delen av dramat utspelar sig. Vackert beläget i Hammarvik ligger bostadsområdet Lyckoviken alldeles vid havet. Grannområdet är som ett Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida – från arbetarklass till välbeställd. Från välmående till olyckliga. Över Lyckoviken vilar också en olöst gåta som kommer få många dramatiska vändningar.

– Det blir ett känsloladdat drama som vilar på ett mordmysterium. Ett mysterium som förenar och påverkar alla seriens karaktärer på ett eller annat sätt, säger Läckberg.

Camilla Läckberg har en framgångsrik karriär som författare med över 24 miljoner sålda böcker världen över. Att skapa spännande mordhistorier i mindre samhällen där relationer är centrala är hon van vid – men med Lyckoviken blir det inom ett helt nytt medium. Viaplays originalserie Lyckoviken kommer i 16 avsnitt, uppdelat på två säsonger, med premiär på Viaplay och TV3 i slutet av nästa år.

– Det är två drömscenarion som uppfylls med Lyckoviken. Dels att få chansen att göra något helt nytt med Camilla Läckberg, dels att få skapa nytt liv i såpornas värld. Lyckoviken har många ingredienser som verkligen kommer tilltala den breda publiken på Viaplay, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Inspelningarna av Lyckoviken börjar i vår i Trollhättan och produceras av Nordisk Film TV i samproduktion med Film i Väst och distribueras av Eccho Rights med Charlotte Berlin som kreativ producent.

– Att Lyckoviken nu äntligen blir av känns som en stor seger efter flera års utveckling. Det är ett tydligt resultat av ett envist men samtidigt kreativt och otroligt lustfyllt arbete tillsammans med Camilla. Dessutom är vi extra stolta att få stå bakom den här serien som i sin genre, precis som med våra andra dramaserier, kommer att sticka ut ur mängden, säger Kristoffer Graci, exekutiv producent och VD på Nordisk Film TV.

Lyckoviken har nordisk premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och TV3 i slutet av 2020.