Film i Väst samproducerar Pernille Fischer Christensens långfilm Unga Astrid som baseras på Astrid Lindgrens unga år. Filmen spelas delvis in i Västra Götaland under våren 2017. Filmen produceras av Anna Anthony, Avanti Film, och Lars G Lindström Nordisk Film Production. Filmen får premiär 2018.

Pernille Fischer Christensen har tidigare regisserat flera filmer som samproducerats av Film i Väst, bland andra En du elsker (En sång från hjärtat) (2014), En Familie (2010), som vann kritikerpriset FIPRESCI i Berlin och Dancers (2008).

Synopsis: När Astrid Lindgren var väldigt ung hände något som påverkade henne fundamentalt, en kombination av mirakel och missöde som kom att forma hela hennes liv. Det var en händelse som gjorde henne till en av de mest nyskapande kvinnorna i vår tid och den sagoberättare en hel värld kom att älska. Den här berättelsen är en fri tolkning om när en ung Astrid, trots tidens förväntningar och religiösa påbud, bestämde sig för att bryta mot samhällets normer och följa sitt hjärta.

I samproduktion med Film i Väst, TV4, Nordisk Film Production Danmark, DCM i samarbete med DR med stöd från Svenska Filminstitutet, Danska Filminstitutet, Medienboard Berlin-Brandenburg GmbH, Mitteldeutsche Medienförderung och Nordisk Film & TV-Fond. Distribution: Nordisk Film. Internationell Försäljning: Trust Nordisk.

Bild: Erik Moberg Hansen