Välkommen till Film i Väst Talks i ett samtal om talang.

I slutet av 2020 lanserade Svenska Filminstitutet en ny talangsatsning för att få in nya röster i den svenska filmbranschen. Vad menas när man pratar om talang? Vad finns det för strategier för att utveckla och behålla talang? Vilka är utmaningarna och fördelarna att som bolag arbeta med ny talang och hur ska vi se till att säkra en mångfald av kreatörer i branschen?

Film i Väst har bjudit in två producenter från olika håll för att diskutera dessa frågor med utgångspunkt i deras eget arbete med talang – Magne Lyngner från Bacon Productions (NO) och Anna-Maria Kantarius från Garagefilm (SE).

Vi kommer även presentera Film i Västs talangarbete, samt avslöja två helt nya satsningar. Samtalet modereras av Jenny Luukkonen, ansvarig för talang, korta format samt dokumentärfilm.

Anna-Maria Kantarius är utbildad producent från Den Danske Filmskole och arbetar sedan 2010 som producent på Garagefilm i Stockholm. Anna-Maria har producerat rosade och prisade festivalfavoriter som Amatörer av Gabriela Pichler, Nånting måste gå sönder av Ester Martin Bergsmark, Ring mamma! av Lisa Aschan och nu senast Psykos i Stockholm av Maria Bäck. 2018 blev hon utvald till 10 Producers to Watch av branschtidningen Variety.

Magne Lyngner är en norsk exekutiv producent och partner i bolaget Bacon som är baserat i Köpenhamn, Oslo och Stockholm.  Bacon har producerat flera hundratals reklamfilmer över hela världen och specialiserar sig på att hitta och utveckla skandinavisk talang.

När : 19 maj kl 14:00 – 14:45

Var: Samtalet sänds via länk. Osa här: https://podio.com/webforms/26174066/1969473

Efteråt har du möjlighet att se samtalet på vår hemsida: www.filmivast.se

Det går bra att ställa frågor innan och under samtalet. Mejla din fråga till daniella.mir@filmivast.se eller via formuläret som finns i samtalslänken.

Film i Väst Talks är ett samlingsnamn för våra seminarier, debatter och möte som äger rum digitalt eller på Film i Västs mötesplats på Kungsgatan 7 i Göteborg.