Flerfaldigt prisbelönta italienske regissören Jonas Carpignanos långfilm A Ciambra vann Europa Cinemas Label Award i Quinzaine des Réalisateurs (Directors’ Fortnight) vid en prisceremoni i dag under filmfestivalen i Cannes.

– Vi gratulerar Jonas Carpignano till hans framgång i Cannes. Vi gläds med honom och även med västsvenska Filmgate, som också samproducerat filmen. Återigen visar Västra Götaland upp sig som Skandinaviens mest framgångsrika filmregion, säger Mikael Fellenius, VD på Film i Väst.

Filmen som är en utveckling av Jonas Carpignanos kortfilm med samma namn följer Pio, en ung romsk pojke i södra Italien som har bråttom att växa upp med sin storebror som förebild. En natt bestämmer sig Pio för att visa sin bror att han inte är sämre än honom vilket utlöser en serie av händelser som föralltid förändrar hans syn på världen.

Bland Carpignanos tidigare filmen märks Mediterranea som bland annat nominerades till kritikerveckan och guldkameran i Cannes 2015.

A Ciambra produceras av Stayblack Productions, RT Features, Sikelia Productions och Rai Cinema i samproduktion med Film i Väst och Filmgate, Sean Wheelan.