Den polsk-svenska samproduktionen, thrillern Game Count i regi av Agnieszka Holland är uttagen till huvudtävlan i en av filmvärldens mest prestigefulla festivaler, Berlins filmfestival 9-19 februari. Filmen är samproducerad med bland andra Film i Väst och postproducerad av Chimney Group i Göteborg.-

– Vi gratulerar Agnieszka Holland till Berlin och gläds åt att Västra Götalandsregionen åter visar att vi håller hög internationell nivå i filmvärlden. För Film i Västs egen del är det också en framgång. Vi har som uttalat mål att samproduktioner med i huvudtävlan i Berlin och längre fram i Cannes. I fjol belönades två av våra samproduktioner med Silverbjörnar i Berlin. Nu har vi nått första steget för filmåret 2017, säger Tomas Eskilsson, VD för Film i Väst.

Filmen baseras på Olga Tokarczuks bestseller Drive Your Plough over the Bones of the Dead och hon har även skrivit manus ihop med Agnieszka Holland. Filmen följer en serie av mord på jägare från ett litet samhälle. En äldre bybo, Janina (Anieszka Mandat) upptäcker att hon är huvudmisstänkt i polisens undersökning. I övriga roller Wiktor Zborowski, Jakub Gierszał, Borys Szyc, Andrzej Grabowski, Tomasz Kot och Katarzyna Herman.

Game Count är producerad av TOR Film Production i samproduktion med Hemimatfilm, Nutprodukce, svenska Chimney Group (Fredrik Zander) och Film i Väst. Postproduktionen är gjord i Göteborg av Chimney Group.

Agnieszka Holland har arbetat som regissör och manusförfattare under flera decennier. 1992 Oscarsnominerades hennes film Europa Europa och hon har även nominerats till Berlin, European Film Awards och brittiska BAFTA.

För mer information om Berlinale.