När nästa upplaga av den prestigefyllda Sundance Film Festival öppnar i Park City i Utah i januari nästa år finns en av Film i Västs samproduktioner med i huvudtävlan, World Cinema Dramatic Competition. Det är långfilmsdebutanten Isabella Eklöf som med sin film Holiday får världspremiär. Totalt är tolv filmer uttagna.

Isabella Eklöf har skrivit manus tillsammans med författaren Johanne Algren. Filmen är producerad av Apparatur (David B Sørensen) i samproduktion med bland andra göteborgska Commonground Pictures (Jonas Kellagher) och Film i Väst.

I huvudrollen som Sascha ser vi Victoria Carmen Sonne. Sachas berättelse i Holiday handlar om en kvinnas val mellan den rike, mäktige mannen (Michael) och den unge oskyldige ynglingen (Thomas). Michael och hans gangstergäng hänger i hans lyxvilla vid den turkiska rivieran. Sascha är hans älskarinna och kanske en dag hans hustru. Ett liv i lyx och överflöd för evigt. Varje dag med Michael är som en fantasi; fester och dyrbara gåvor, gourmetrestauranger och designerkläder – men förstås också psykiskt och fysiskt våld och kriminalitet. Så när Sascha möter Thomas, den unge, charmerande sjömannen, blir hon kluven. Han är okomplicerad och söt. Kan han ge henne ett hederligare och mer äkta liv?

Victoria Carmen Sonne, som spelar Sascha, har trots sin ungdom redan medverkat i en lång rad filmer, bland annat Rasmus Heisterbergs I blodet och Hlynur Pálmasons Vinterbrødre. Lai Yde ses i rollen som Michael medan Thomas spelas av den nederländske skådespelaren Thijs Römer.

Kort om Sundance
110 långfilmer kommer att visas på festivalen. De representerar 29 länder och 47 debutanter, varav 20 i tävlan. Filmerna valdes ut bland 13 468 inskickade bidrag, vara 3 091 långfilmer och 8 740 kortfilmer. Läs mer om Sundance här.