För sjätte året arrangeras Västsvenska Filmdagarna. I år 13-14 oktober på Gothenburg studios. Arrangemanget är till för att samla, stärka och inspirera den Västsvenska filmbranschen och att lyfta fram kreativa krafter i regionen. Västsvenska Filmdagarna 2016 är gratis och öppet för alla, men anmälan krävs.  Film Väst är med och arrangerar två seminarier och Ami Ekström är med på fredagmorgonens frukost.

Torsdag 09.00-10.00: Svensk films framtid, finansiering och distribution
Först ut är Peter Possne, en av grundarna av Sonet Film AB 1984 och under lång tid en av de mäktigaste personerna inom svensk film. Possne har en lång rad biosuccéer bakom sig och har haft avgörande inflytande för filmer som Änglagård, Jägarna, Fucking Åmål och Så som i himmelen. Sedan 2013 arbetar Possne som rådgivare och manusutvecklare åt Film Väst med framför allt svenska filmprojekt. På uppdrag av Film Väst har han även genomfört en studie om svensks films framtid, finansiering och distribution. Studien har tidigare presenterats för svenska produktionsbolag i samband med Film Västs produktionsbolagsdagar och nu presenterar vi en uppdaterad rapport i samband med Västsvenska Filmdagarna. Finansieras och produceras av Film Väst.

Torsdag 15.30. Manusprocessen: Vår tid är nu
Den har kallats Sveriges svar på Downton Abbey, SVTs storsatsning Vår tid är nu – en släktkrönika som kretsar kring en restaurang i efterkrigstidens Stockholm. Serien spelas in i Jonsered med Film Väst som samproducent och har redan två planerade säsonger. Vi har bjudit in manusteamet för att berätta om sin process där karaktärernas resa spänner över flera decennier. Johan Rosenlind är upphovsman och skapare av serien, Ulf Kvensler huvudförfattare och Malin Nevander redaktör och avsnittsförfattare. Möt teamet i ett samtal om att samarbeta och strukturera en lång manusprocess. Presenteras i samarbete med Film Väst och ABF Media Lab.

Fredag 08:30: Frukost med finansiärerna
Fredagsmorgonen inleds klockan 08.30 med frukost och samtal med många av svensk films finansiärer, bland dem Svenska Filminstitutets nya konsulent, Calle Marthins, och Film Västs Ami Ekström. Efter klockan tio går det att boka in enskilt samtal med Ami Ekström. Här presenteras även nya satsningar och du har möjlighet att ställa frågor eller boka ett personligt möte med några av de närvarande. Kanske pitcha en idé eller bara presentera dig? Tiderna för personliga möten är begränsade. Först till kvarn!

Hela programmet hittar du här. 

Här anmäler du dig till Västsvenska Filmdagarna