Film Väst presenterade under filmfestivalen i Cannes filmen om Björn Borg och John McEnroe på Film Västs terrass i Cannes i närvaro av huvudrollsinnehavarna Sverrir Gudnason och Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf. Borg/McEnroe är filmen om två av världens främsta tennisikoner, Björn Borg och hans största rival John McEnroe. Det är en berättelse om två unga män som blev legender och priset de fick betala för sin framgång.

Guldbaggebelönade Sverrir Gudnason (Monica Z, Gentlemen) spelar Björn Borg och i rollen som John McEnroe ser vi Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf (Transformers, Disturbia).  Rollen som Björn Borgs legendariske tränare Lennart ”Labbe” Bergelin görs av Stellan Skarsgård som här gör sin första svenska film på nästan tio år.

– Vi är mycket glada över att få ge Borg/McEnroe en match i norra Europas främsta filmregion, där Film Väst kan erbjuda de allra bästa förutsättningarna för inspelning och efterproduktion, säger Tomas Eskilsson, VD Film Väst.

Borg/McEnroe kommer att regisseras av den flerfaldigt internationellt prisbelönte danske regissören Janus Metz (True Detective och Armadillo).

– Borg/McEnroe är en oerhört stark historia som går på djupet hos två extremt dynamiska personligheter, som utspelas under en omvälvande tid i deras liv. Jag är mycket hedrad av att få möjligheten att levandegöra denna berättelse, säger Janus Metz.

Manus är skrivet av Ronnie Sandahl som även svarade för manus till den internationellt prisbelönta filmen Svenskjävlar.

– Under tre års tid har jag försökt skriva mig under huden på idrottshistoriens två mest ikoniska rivaler. Det har blivit ett drama om två unga män med hela världen på sina axlar, som tvingas inse att din värsta fiende också kan vara den ende som förstår dig, säger Ronnie Sandahl.

Borg/McEnroe produceras av SF Studios i samproduktion med Film Väst, Sveriges Television, Yellow Film & TV med stöd av Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond och MEDIA.  Inspelningen av Borg/McEnroe påbörjas under hösten 2016 i Västra Götalandsregionen och andra platser i Sverige, London, Monaco och New York.  Nordisk Film distribuerar filmen som beräknas ha premiär under hösten 2017.

Filmfestivalen i Cannes äger rum under perioden 11-22 maj 2016.

För mer information, kontakta Camilla Nasiell, +46 70 720 65 63+46 70 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se.