Ted Gärdestads liv ska bli film och nu är det klart att Adam Pålsson kommer gestalta musikikonen. För regin står stjärnregissören Hannes Holm som senast regisserat publiksuccén och årets svenska Oscarsbidrag En man som heter Ove. Peter Birro har skrivit manus och filmen har premiär 2017. Filmen produceras av StellaNova Film i samproduktion med bland andra Film Väst.

StellaNova Film fortsätter att satsa på gripande berättelser och producerar nu filmen om Ted Gärdestads liv. I rollen som Ted ser vi Adam Pålsson känd från Himlen är oskyldigt blå (2010) och den hyllade tv-dramaserien Torka aldrig tårar utan handskar (2012).

– Ted Gärdestads musik och livsöde har berört mig och många andra på djupet. Det känns fantastiskt att nu få möjligheten att regissera filmen om hans liv, säger regissören Hannes Holm.

Vissas livshjul snurrar fortare än andras. Ted Gärdestads makalösa genombrott på 1970-talet saknar motstycke i svensk pophistoria.

– Det här är ett projekt fyllt av kärlek och musik. Men för att förstå värdet av kärleken måste man även beröra smärtpunkterna i Teds liv. Med de elementen tillsammans med den odödliga musiken tror jag vi kan skapa en historia som berör många, avslutar Hannes Holm.

Han har tagit sig an utmaningen att skildra Gärdestads liv tillsammans med manusförfattaren Peter Birro, som även skrev manus till guldbaggebelönade Monica Z (2013). Också den producerad av Lena Rehnberg och StellaNova Film.

Teds bror Kenneth Gärdestad står bakom projektet och har varit delaktig sedan starten.

– Jag tycker Adam Pålsson är ett utmärkt val och jag ser fram emot att få se honom förmedla den livskraft och glädje Ted stod för, säger Kenneth.

Huvudproducenter är Lena Rehnberg och Cecilia Forsberg-Becker på StellaNova Film. Inspelningen kommer äga rum i Västra Götalandsregionen och i Stockholm.

Filmen produceras i samarbete med Film Väst samt Nordisk Film, TV4 och Universal och har premiär under 2017.