Wolf and Sheep av afghanska regissören Shahrbanoo Sadat är uttagen i sidosektionen Quinzaine des Réalisateurs. Därmed deltar ytterligare en av Film i Västs samproduktioner i årets upplaga av filmfestivalen i Cannes.

Afghanska regissören och manusförfattaren Shahrbanoo Sadat gör sin långfilmsdebut med Wolf and Sheep som är uttagen i sidosektionen Quinzaine des Réalisateurs. Filmen utvecklades med Cannes Cinefondation Residency 2011 där den då 21-åriga Shahrbanoo Sadat blev den yngsta regissören någonsin att delta i programmet.

Wolf and Sheep tecknar porträtt av sägner och traditioner på den afghanska landsbygden sett genom en grupp barnherdars ögon, långt in i de isolerade bergsområdena.
Producent för Wolf and Sheep är danska Katja Adomeit (Adomeit Film) som även var uttagen till Producer on the Move under filmfestivalen i Cannes 2015 och samproducent är Madeleine Ekman (Zentropa).

– Vi är oerhört glada över att få ytterligare en långfilmsdebutant med i Cannes. Det visar att de senaste årens satsning på nya filmskapare burit frukt, vilket i sin tur även hjälper till att befästa Västra Götaland som en av Europas viktigaste filmregioner, säger Tomas Eskilsson, VD för Film i Väst.

Filmfestivalen i Cannes pågår den 11-22 maj, 2016.

För ytterligare information och intervjuförfrågan, kontakta:
Camilla Nasiell, 070 720 65 63, camilla.nasiell@mondayrelations.se eller
Stellan Forsberg, 070 763 97 66, stellan.forsberg@mondayrelations.se.