I mitten av december avslutades huvudinspelningen av Film i Västs samproduktion The Wife med sexfaldigt Oscarsnominerade Glenn Close (Guardians of the Galaxy Vol I & II, Damages, Albert Nobbs, Farligt begär, Farlig förbindelse). Glenn Close spelar rollen som Joan Castleman och Jonathan Pryce (The Man Who Invented Christmas, Taboo, Game of Thrones, Listen Up Philip) rollen som hennes Nobelprisbelönade äkta man.

För regi svarar Björn Runge, som tidigare bland annat regisserat och skrivit manus till Silverbjörnsbelönade Om jag vänder mig om och Mun mot mun, båda i samproduktion med Film i Väst, efter ett manus av Jane Anderson baserat på Meg Wolitzers roman med samma namn. Inspelningen av  The Wife ägde rum under sju veckor i Glasgow, Edinburgh och Stockholm.

Max Irons (Kvinnan i guld, Terminal) spelar rollen som familjen Castlemans bekymrade son och Christian Slater (Mr Robot, Nymphomaniac: Vol I & II, True Romance) återfinns i rollen som den blivande författaren och journalisten som är fast besluten att avslöja familjen Castlemans familjehemlighet.

I övriga roller återfinns Elizabeth McGovern (Downton Abbey) samt Harry Lloyd (The Theory of Everything, Järnladyn) och Annie Stark (Bastards, Albert Nobbs) i rollerna som de unga Joe och Joan. Dessutom Karin Franz Körlof, utsedd till 2017 European Shooting Star (Den allvarsamma leken, Blå ögon, Juicebaren, Wallander: Sveket) och Johan Widerberg (Oscarsnominerade En man som heter Ove, Happy End, Modus, Lust och fägring stor).

– Att få arbeta med alla dessa begåvade skådespelare och få se detta spännande och underfundiga manus bli verklighet har varit ett sant privilegium för mig som regissör”, säger Björn Runge.

THE WIFE är, med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och i stället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. THE WIFE avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen.

Paketerat av Embankment Films och finansierat av Silver Reel, Creative Scotland, Film i Väst, Chimney, Svenska Filminstitutet och SF Studios. Producenter är Rosalie Swedlin för Anonymous Content, Meta Louise Foldager Sørensen för Meta Film, Piers Tempest och Jo Bamford för Tempo Productions, Piodor Gustafsson för Spark Film & TV och Claudia Blümhuber för Silver Reel.