Trots Corona arrangeras tre festivaler, live eller digitalt, under hösten. Film i Väst är engagerade i alla: Frame filmfestival, Göteborg Film Festival Prisma och Uppsala Short Film Festival.

Lördagen den 19 september livesänds Frame filmfestival med start 10.00. Det blir ett fullspäckat program med samtal, seminarier, filmvisning och prisutdelning i fyra tävlingsklasser med sammanlagt 44 filmer. Festivalen kommer att sändas som en sluten visning, i två kanaler, med geografisk blockering begränsad till Sverige. Det betyder att du som vill delta som publik måste registrera dig och logga in för att ta del av sändningen. Detta kan du göra redan nu. 

Film i Väst står bakom priset i kategorin 27+ i form av en samproduktionsinsats för regissörens och producentens nästa kortfilmsprojekt.

Film i Väst presenterar också ”Att fånga ett magin” ett samtal mellan filmfotografen Sophie Winqvist Loggins och Jenny Luukkonen,talangansvarig på Film i Väst. Samtalet kommer att handla om ljus och magi men också vad som krävs för att bli fotograf och hur man lyfter en film med kameran. Det samtalet sker producerad av Plattform Produktion i samproduktion med Film i Väst. på lördag 19 september klockan 15.30.

Bland andra programpunkter finns ett samtal ”Vägen till Cannes”mellan filmkännaren och journalisten Johanna Koljonen och Ninja Thyberg, aktuell som regissör till filmen Pleasure (bilden ovan) som kvalitetsstämplades med en Cannes 2020 Label. En film producerad av Plattform Produktion i Göteborg i samproduktion med Film i Väst.

Den 22 oktober startar barn- och ungdomsfilmfestivalen Göteborg Film Festival Prisma. Årets invigningsfilm blir höstens stora familjefilm: Nelly Rapp – Monsteragent. Filmen är producerad av SF Studios i samproduktion med Film i Väst och inspelad i Kungälv.  https://goteborgfilmfestival.se/nelly-rapp-monsteragent-inviger-goteborg-film-festival-prisma/

Nelly Rapp – Monsteragent är Sveriges första monsterfilm och ett fantastiskt familjeäventyr som verkligen gör Martin Widmarks älskade böcker om Nelly Rapp rättvisa. Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Snart omgiven av vampyrer, spöken och varulvar dras Nelly in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. Nelly Rapp – Monsteragent är en svensk storfilm för hela familjen späckad med humor, allvar och kusligheter. Smink, mask, foto, effekter och miljöer håller toppklass och i huvudrollen imponerar Matilda Gross – flankerad av Johan RheborgMarianne Mörck och Björn Gustafsson i färgstarka biroller. Nelly Rapp – Monsteragent är regisserad av Amanda Adolfsson med manus av Sofie Forsman.

Göteborg Film Festival Prisma arrangeras 22-26 oktober på biograf Draken och Bio Roy i Göteborg men även på sex andra ställen i Västra Götaland. Prisma blir i år även till stor del en digital festival med filmer och workshops tillgängliga online i hela Sverige. Det fullständiga programmet för Göteborg Film Festival Prisma släpps den 25 september.

19-25 oktober arrangeras Uppsala Short Film Festival, där över 300 filmer brukar visas. I år är FIlm i Västs samproduktioner representerade med fem film i tävlingsklassen:

  • Badaren av Jonathan Etzler
  • Grisen från Turkiet av Tuna Özer
  • Oceaner av tid av Johanna Bernhardsson
  • Krabbad #FlerOchFler av Shahab Mehrabi
  • Min relation till vuxna män av Edvina Koda Sander (Bilden ovan)