Fyra av Film i Västs samproduktioner är uttagna till filmfestivalen i Karlovy Vary, Tjeckien. Festivalen har arrangerats sedan 1948 och är den mest betydelsfulla i centrala och östra Europa. Den är också listad som en A-filmfestival, vilket den också delar med Berlin, Cannes och Venedig för att nämna några.

Sektion: Horizons:

Jonas Carpignanos A Ciambra, som hade sin premiär på filmfestivalen i Cannes. Där vann den Europa Cinemas Label Award i Quinzaine des Réalisateurs. Den visas i sektionen Horizons. Filmen är en utveckling av Jonas Carpignanos kortfilm med samma namn följer Pio, en ung romsk pojke i södra Italien som har bråttom att växa upp med sin storebror som förebild. En natt bestämmer sig Pio för att visa sin bror att han inte är sämre än honom vilket utlöser en serie av händelser som föralltid förändrar hans syn på världen. A Ciambra produceras av Stayblack Productions, RT Features, Sikelia Productions och Rai Cinema i samproduktion med Film i Väst och Filmgate, Sean Wheelan.

Lone Scherfigs Their Finest, som hade sin premiär i Toronto. Hon har tidigare bland annat regisserat An Education och The Riot Club. Their Finest är en dramakomedi om en grupp filmare som kämpar för att göra en upplyftande film för att höja moralen under Blitzen