Fyra av Film i Västs samproduktioner är uttagna till filmfestivalen i Karlovy Vary, Tjeckien. Festivalen har arrangerats sedan 1948 och är den mest betydelsfulla i centrala och östra Europa. Den är också listad som en A-filmfestival, vilket den också delar med Berlin, Cannes och Venedig för att nämna några.

Sektion: Horizons:

Jonas Carpignanos A Ciambra, som hade sin premiär på filmfestivalen i Cannes. Där vann den Europa Cinemas Label Award i Quinzaine des Réalisateurs. Den visas i sektionen Horizons. Filmen är en utveckling av Jonas Carpignanos kortfilm med samma namn följer Pio, en ung romsk pojke i södra Italien som har bråttom att växa upp med sin storebror som förebild. En natt bestämmer sig Pio för att visa sin bror att han inte är sämre än honom vilket utlöser en serie av händelser som föralltid förändrar hans syn på världen. A Ciambra produceras av Stayblack Productions, RT Features, Sikelia Productions och Rai Cinema i samproduktion med Film i Väst och Filmgate, Sean Wheelan.

Lone Scherfigs Their Finest, som hade sin premiär i Toronto. Hon har tidigare bland annat regisserat An Education och The Riot Club. Their Finest är en dramakomedi om en grupp filmare som kämpar för att göra en upplyftande film för att höja moralen under Blitzen i London under andra världskriget. I rollerna ser vi bland andra Gemma Arterton, Bill Nighy, Jack Huston och Rickard E. Grant.Filmen är baserad på Lissa Evans roman Their Finest Hour and a Half. Produktionsbolag BBC Films, Number 9 Films, Wildgaze Films och Filmgate Films (Sean Wheelan). Göteborgsbolaget Filmgate har gjort visuella effekter.

Tarik Salehs The Nile Hilton Incident, som vann Juryns stora pris ”World Cinema Grand Jury Prize: Dramatic” vid filmfestivalen i Sundance. The Nile Hilton Incident, är en thriller som utspelar sig i Kairo, med Fares Fares i huvudrollen. The Nile Hilton Incident är en samproduktion mellan Sverige, Danmark och Tyskland och har fått stöd via svenska och danska filminstituten och Eurimages. Skådespelare och filmteam är från USA, Frankrike, Sverige, Egypten, Marocko, Tyskland och Danmark. Svenska samproducenter är Film i Väst, SVT, Nordsvensk Filmunderhållning, Chimney och Scanbox. The Nile Hilton Incident har svensk biopremiär hösten 2017 och distribueras i Sverige av Scanbox Entertainment.

Sektion: Czheck films 2016-17:

Agnieszka Hollands Spoor, som vann en Silver Bear Alfred Bauer Prize i Berlin. Filmen baseras på Olga Tokarczuks bestseller Drive Your Plough over the Bones of the Dead och hon har även skrivit manus ihop med Agnieszka Holland. Filmen följer en serie av mord på jägare från ett litet samhälle. En äldre bybo, Janina (Anieszka Mandat) upptäcker att hon är huvudmisstänkt i polisens undersökning. I övriga roller Wiktor Zborowski, Jakub Gierszał, Borys Szyc, Andrzej Grabowski, Tomasz Kot och Katarzyna Herman. Spoor som också bär namnet Spoor (och tidigare Game Count) är producerad av TOR Film Production i samproduktion med Hemimatfilm, Nutprodukce, svenska Chimney Group (Fredrik Zander) och Film i Väst. Postproduktionen är gjord i Göteborg av Chimney Group.