Thomas Vinterbergs Trollhätteinspelade film Druk har som en av fem filmer nominerats till European Film vid European Film Awards. Vinterberg är också nominerad till regipriset och tillsammans med Tobias Lindholm är han nominerad till manuspriset.  Mads Mikkelsen, som spelar huvudrollen, är nominerad som Bästa manliga skådespelare. Filmen är också nominerad till European University Film Award. Andrea Bræin Hovig har nominerats till Bästa kvinnliga skådespelare för sin insats i Maria Sødahls Leva på hoppet. Druk är inspelad i Trollhättan, Vänersborg och Vargön och Leva på Hoppet i Studio Fares i Trollhättan.

European Film Awards hålls i Berlin den 12 december och fram tills dess ska de 3 800 medlemmarna i EFA rösta.

Leva på hoppet vann pris vid filmfestivalen i Berlin och är inspelad i Studio Fares i Trollhättan. I huvudrollerna ser vi Stellan Skarsgård och Andrea Bræin Hovig. Filmen är skriven och regisserad av Maria Sødahl, vars egna upplevelser ligger till grund för berättelsen. Filmen är producerad av Thomas Robsahm, Motlys i samproduktion med  Zentropa Sweden (Lizette Jonjic) och Film i Väst.

Druk har sett av över 720 000 på dansk bio och kvalitetsstämpades med Cannes Label 2020. Den har också visats på en lång rad festivaler runt om i världen, bland annat London, Toronto och San Sebastian, där den också prisbelönades.

Druk handlar om Martin (Mads Mikkelsen) som till vardags undervisar på en gymnasieskola. Eleverna har tröttnat på hans brist på energi och entusiasm. När hans vän Nikolaj, också lärare på skolan, presenterar en norsk filosofs tes om att människan är född med en för låg alkoholhalt i blodet, ungefär 0,5 promille, bestämmer sig Martin och hans tre vänner, tillika kollegor för att se om denna teori verkligen håller. Kan detta öka deras kreativitet och sätta färg på tillvaron? Inledningsvis löper allt på bra men även om alkohol må ha lett till fantastiska resultat i världshistorien så har den också lett till allvarliga följder.

I filmen finns flera av de skådespelare som också medverkat i Thomas Vinterbergs tidigare internationella succér Jakten och Kollektivet:  Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang och Lars Ranthe och han har skrivit manus tillsammans med Tobias Lindholm.