Fyra av Film i Västs samproduktioner har tagits ut till Nordisk Panorama i Malmö 17-27 september: Morgane Dziurla-Petits Grab Them, Jonathan Etzlers Badaren, David Aronowitschs Idomeni samt Emil Brulin och Hampus Hallbergs Magnus Is A Sexist.

 • Morgane Dziurla-Petits Grab Them, Best Nordic Short Film 2020
  Sally är en kvinna i medelåldern som länge har varit på jakt efter kärlek, men den senaste tiden har hennes sökande komplicerats av det faktum att hon ser ut exakt som Donald Trump. Här kan du se filmen.
 • Jonathan Etzlers Badaren, Best Nordic Short Film 2020
  Utanför en simhall upptäcks en bil tillhörande en smitare. Polisen är därför på plats för att arrestera ägaren. Men när mannen ifråga vägrar att gå upp ur poolen uppstår en situation som ingen hade kunnat förutspå. Detta är en historia baserad på en verklig händelse, berättad med mycket humor. Här kan du se filmen. 
 • David Aronowitschs Idomeni, Best Nordic Documentary 2020
  I ett tillfälligt flyktingläger vid den lilla grekiska gränsstaden Idomeni väntar människor på att deras liv ska återupptas. Vi följer två yazidiska familjer från Irak som hoppas på ett nytt liv i Tyskland. Då Nadia och Nawaf kommer till Nordmakedonien stänger gränsen. Yasirs fru är fånge hos IS och hans familj är splittrad i olika länder. Regissören David Aronowitsch som tidigare givit oss I am Dublin och de animerade kortdokumentärerna Slaves och Sharaf skildrar än en gång de orimliga förutsättningar människor tvingas leva under. Genom både barnens och de vuxnas ögon möter vi en värld som för alltid kommer att prägla dem som mött den. Här kan du se en trailer. 
 • Emil Brulin och Hampus Hallbergs Magnus Is A Sexist, New Nordic Voice
  Johan är nytillträdd ordförande för jämställdhetsgruppen på teatern. På sitt första möte med skådespelarensemblen erkänner han sina rasistiska och sexistiska fördomar för att skapa en utgångspunkt för diskussion i gruppen. Det sätter igång en kedjereaktion som inte går att stoppa. Här kan du se en trailer.