Morgane Dziurla-Petits Grab Them och Jonathan Etzlers Badaren har tagits ut i tävlan, International Competition på världens främsta kortfilmfestival Clermont-Ferrand. Båda filmerna är samproducerade med Film i Väst.

Grab Them av Morgane Dziurla-Petit – visas i International Competition.

60-åriga Sally har länge sökt efter lycka och kärlek, men de senaste åren har hennes sökande komplicerats av det faktum att hon ser ut exakt som Donald Trump. Grab Them bjuder på en resa in i en hysterisk deep-fakead verklighet, där en mans vansinnesfärd genom världen blivit en kvinnas tyngsta ok att bära.

Morgane Dziurla-Petit (regi och manus) föddes i Frankrike och flyttade till Sverige 2017. Hon har gjort flera flerfaldigt belönade kortfilmer på gränsen mellan dokumentär och fiktion. Excess Will Save Us (2019) vann priser på flera internationella festivaler, och belönades med en Guldbagge för Bästa kortfilm på 2020 års gala. Morgane Dziurla-Petit arbetar nu på sin första långfilm, Gudars skymning, även den samproducerad med Film i Väst.

Grab Them är producerad av Paul Blomgren DoVan, Götafilm, i samproduktion med stöd av Svenska Filminstitutet. Den finns just nu att ses på SVT Play.

Badaren av Jonatan Etzler – visas i International Competition

En bil tillhörande en smitare har siktats utanför en simhall och polisen är på plats för att arrestera rymlingen. Men när den misstänkte badaren vägrar komma upp ur poolen går situationen i stå i en humoristisk historia hämtad från verkligheten.

Badaren med manus och regi av Jonatan Etzler hade precis som Grab Them världspremiär på Göteborgs filmfestival tidigare i år, och har sedan dess visats på bland annat Nordic Film Days i Lübeck. Bland Jonatan Etzlers tidigare filmer finns Get Ready With Me (2019) som vann en Student Academy Award. Badaren är inspelad utanför Borås. Badaren är produderad av Isabella Rodriguez, French Quarter Film, med stöd av Filminstitutet. Även Badaren finns att se på SVT Play.