Nu avslöjas namnen på skådespelarna som axlar de ledande rollerna Crazy Pictures nya storfilm UFO Sweden, den första sedan succéfilmen Den blomstertid nu kommer. Det 17-åriga stjärnskottet Inez Dahl Torhaug långfilmsdebuterar och spelar huvudkaraktären Denise. Övriga roller spelas av Jesper Barkselius, Eva Melander och Sara Shirpey. Filmen samproduceras med Film i Väst, SVT och SF Studios. Inspelningen har satt igång och filmen beräknas ha biopremiär under julen 2022. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

När en fosterhemsplacerad tonårsrebell misstänker att hennes pappa inte är död utan kidnappad av UFO:n tar hon hjälp av en UFO-förening för att ta reda på sanningen. Tillsammans ger dom sig ut på ett riskfyllt äventyr som tar dom långt utanför lagens gränser och in i en värld fylld av UFO-expeditioner, konspirationer och alternativ vetenskap.

– Det var enormt spännande när vår rollsättare påbörjade arbetet med att hitta Denise och vi var inställda på en lång och svår process. Denise är en karaktär som måste bära större delen av filmen på sina axlar så det var av oerhörd vikt att hitta rätt. Därför blev vi enormt lättade när vi såg bandet som Inez skickade in, det var ju hon, det var så självklart. Vi blev golvade av hennes närvaro och visste direkt att hon var exakt det vi letat efter”, säger Olle Tholén på Crazy Pictures.

Denise spelas av Inez Dahl Torhaug, 17 år, som just nu är aktuell i TV-serien Det som göms i snö och som 2018 tilldelades utmärkelsen Bästa skådespelare på Grand OFF Award – World Independent Film Awards, en av världens viktigaste festivaler för oberoende film, för sin roll i kortfilmen Jag tror jag är lite kär i dig.

Övriga nyckelroller spelas av Jesper Barkselius (Den blomstertid nu kommer, Jägarna 2), Eva Melander (Gräns, Flocken) och Sara Shirpey (Top Dog, Alex). Inspelningen pågår just nu i och omkring Norrköping.

Idén till filmen fick Crazy Pictures i samband med att de hörde talas om att det fanns en riktig ufo-förening som arbetar med att utreda mystiska fenomen och som heter UFO-Sverige. Crazy Pictures tog kontakt med föreningen och det visade sig att eldsjälarna i föreningen även drev världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained, i Norrköping.

UFO Sweden produceras av Crazy Pictures i samproduktion med SF Studios, Film i Väst och SVT och med stöd från Norrköpings filmfond, Svenska Filminstitutet och Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueras av SF Studios i Norden och beräknas ha biopremiär i Sverige under julen 2022.