Nu är inspelningen av den äventyrsfyllda familjefilmen Håkan Bråkan i full gång i Västra Götaland. Silas Strand spelar Håkan Bråkan, Yussra El Abdouni spelar hans barnvakt. Med från Sunefilmerna följer mamma Karin och pappa Rudolf, Sissela Benn och Fredrik Hallgren. I övriga roller ser vi bland andra Eva Rydberg, Per Andersson och Babak Yousefi.

På bilden: Sissela Benn som mamma Karin, Silas Strand som Håkan Bråkan, Yussra El Abdouni som barnvakten Amanda. Bild: Nordisk Film

Håkan Bråkan får planerad biopremiär julen 2022. Filmen produceras av Unlimited Stories i samproduktion med Nordisk Film, Film i Väst och SVT.

Synopsis: Håkan Bråkan passas av världens – enligt honom – tråkigaste barnvakt Amanda och han måste rymma därifrån för att vinna årets viktigaste dataspelstävling! Det är starten på en serie missförstånd där Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att besegra tjuvarna måste han använda sina kunskaper från dataspelet in i den riktiga världen. Lyckas han så får han inte bara lugn och ro till att spela – han kan också rädda hela grannskapet och sin framtid.

– Första gången vi såg Silas Strand visste vi direkt att han var vår Håkan Bråkan. Silas har en unik begåvning och tar sig an Håkan på ett fantastiskt sätt. Han är verkligen helt rätt för rollen som den busige lillebrodern hos familjen Andersson, säger Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories.

 Manusförfattaren Thobias Hoffmén säger så här om duon Silas och Yussra:

– Jag letade tidigt efter en dynamisk duo till filmen, jag ville ha ett slags motpol till Håkan som skulle bevisa hans tankar om folk som blir äldre och tråkiga, men sedan även kunde motbevisa honom. Yussra El Abdouni är som klippt och skuren för rollen; smart, rapp och med hjärta. Yussra och Silas har lyckats skapa den dynamiska duo jag såg framför mig när jag skrev manuset, säger Thobias Hoffmén, manusförfattare.

 Håkan Bråkan är en actionspäckad familjefilm med mycket humor och hjärta – och regisseras av Ted Kjellson (tv-serien Lasse Maja, Ensamma i rymden).  Filmen är baserad på Sören Olssons och Anders Jacobssons universum om familjen Andersson med barnen Sune, Håkan och Anna, och som har filmatiserats både som julkalender, långfilm och tv-serier. Men denna gång står alltså lillebror Håkan Bråkan i centrum.

– Jag är uppvuxen med de allra första Sunefilmerna och även Steven Spielbergs Jag gick igång på tanken att influeras av dessa och skapa ett storslaget nutida äventyr för hela familjen, att få skapa en Håkan Bråkan-film med Hollywood-touch är en stor ära, säger regissör Ted Kjellsson.