I december 2014 filmades merparten av interiörscenerna hos Film Väst i Studio Fares i Trollhättan. Nu ligger den svenska biotrailern klar för Thomas Vinterbergs  KOLLEKTIVET, som får svensk biopremiär 15 juli 2016. Filmen belöndes med en Silverbjörn i Berlin och har setts av över 300 000 danskar på bio. Zentropa producerar i samproduktion med Film Väst.

Thomas Vinterbergs förra film Jakten blev en global framgång med priser och nomineringar för Palm d’Or i Cannes, Golden Globe och Academy Award. Kollektivet, som han skrivit tillsammans med Tobias Linderholm, vänder han tillbaka till sitt 70-tal med en historia om kampen mellan personliga strävanden och solidaritet och tolerans i ett kollektiv. Här medverkar skådespelare som Ulrick Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares och Lars Ranthe.

1970-talet. Erik och Anna drömmer om att starta ett kollektiv i Köpenhamns finare del tillsammans med deras tonåriga dotter Freja. En dröm som också blir sann! Med familjen i centrum av historien bjuds publiken in i Anna och Eriks dröm och vi får delta i husmöten, middagar, fester och njuta av deras vänskap, kärlek och sammanhållning – tills en dag när en komplicerad kärlekstriangel blir kollektivets vinna eller försvinna Kollektivet är ett humoristisk och rörande porträtt av en hel generation och en lite kluven kärleksförklaring till en grupp drömmare och idealister.

 

KOLLEKTIVET har varit en stor succé i Danmark under året och har hittills setts av över 300 000 biobesökare.

Kollektivet, eller The Commune, som den heter internationellt är producerad av Sisse Graum Jørgensen och Morten Kaufmannför Zentropa Entertainments19 i samarbete med Toolbox Film och samproduceras av Film Väst, Zentropa International Sweden, Topkapi Films and Zentropa International Netherlands med stöd från Danska Filminstitutet, DR, Eurimages, Nordisk Film & TV Fond, The Netherlands Film Fund, Svenska Filminstitutet och the MEDIA programme of the European Union. Nordisk distribution gehom Nordisk Film Distribution, internationell försäljning genom Trust Nordisk.