I dag startar inspelningen Hundraettåringen som smet från notan och försvann i Uddevalla och Trollhättan. Robert Gustafsson gör återigen rollen som Allan när vi ser honom på den stora duken på juldagen, den 25 december i år. Allan har hunnit fylla ytterligare ett år och har nu passerat hundraårsgränsen.

Hundraettåringen som smet från notan och försvann är baserad på Jonas Jonassons karaktärer och universum från bestsellern Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.

Storyn är skriven av Jonas Jonason, Hans Ingemansson, Måns Herngren och Felix Herngren. För manus står Hans Ingemansson och Felix Herngren medan Felix Herngren och Måns Herngren regisserar. För produktionen står NICE FLX Pictures i samproduktion med bland andra Film Väst.

Hundraåringen sågs av två miljoner biobesökare i Norden och är den hittills mest inkomstbringande svenska biofilmen hittills. Filmen Oscarsnominerades för Bästa make-up och hår. Den gjorde även succé utanför Sveriges gränser, bland annat i Tyskland, Österrike, Holland och Sydkorea.