I dag, 4 maj, startar inspelningen av Sanna Lenkens (Tunna blå linjenMin lilla syster) nya film Comedy Queen i Västra Götaland. Den är baserad på Jenny Jägerfelds prisade roman med samma namn och för manus står Linn Gottfridsson (BjörnstadI taket lyser stjärnorna). Filmen är producerad av FLX i samproduktion med Film i Väst, SVT och SF Studios, som också hanterar distributionen i Norden. Filmen får beräknad premiär våren 2022

Huvudrollen Sasha spelas av Sigrid Johnson, som vi tidigare sett i bland annat Maria Wern, julkalendern Tusen år till julafton och hyllade sketcher i Melodifestivalen. Sashas pappa Abbe spelas av Oscar Töringe, nyligen aktuell som Magnus i Tunna blå linjen på SVT, och i rollen som Sashas bästis Märta ser vi långfilmsdebutanten Ellen Taure. 

Sasha ska precis fylla 13 år och drömmer om att bli ståuppkomiker. Hon vill få alla att skratta, särskilt pappa som gråter i duschen när han tror att ingen hör. Hemma påminner allt om mamma som inte längre lever och bakom ögonen bränner de livsfarliga tårarna. Men Sasha vägrar gråta. I hemlighet skriver hon en lista på allt hon måste göra för att överleva sorgen: raka av sig håret, sluta läsa böcker, tacka nej till världens gulligaste hundvalp och framförallt, bli en – Comedy Queen.

Filmen regisseras av hyllade Sanna Lenken, vars senaste regiverk Tunna blå linjen precis gjort succé på SVT. Hon har tidigare gjort guldbaggenominerade kortfilmerna Äta lunch (2014) och Nattbarn (2018) och långfilmsdebuterade med Min lilla syster (2015), för vilken hon Guldbaggenominerades för Bästa regi och Bästa manuskript, belönades med Kristallbjörnen vid filmfestivalen i Berlin och med Göteborgs Stora Filmpris. Äta lunch och Min lilla syster samproducerades med Film i Väst.