I dag, onsdagen den 18 oktober, är det premiär för Saknad i TV4 – Colin Nutleys första tv-serie på 20 år med Helena Bergström, Johan Widerberg och Molly Nutley i nyckelrollerna. Saknad är en kriminalhistoria om hemligheter, rykten och rädsla när jakten på en försvunnen flicka lamslår ett litet svenskt samhälle. Serien är producerad av Sweetwater Production i samarbete med Bob Film och i samproduktion med C More, TV4 och Film Väst.

Det har gått 25 år sedan Colin Nutley slog igenom med dramakomedin Änglagård. Nu återvänder han till den svenska landsbygden med sin första tv-serie på 20 år, men denna gång tecknar han en betydligt mörkare historia. Serien är till stora delar inspelad i och runt Ulricehamn.

– Efter att ha varit borta från TV-branschen i 20 år så var det här som att komma hem igen. Det som framförallt lockar med att skapa tv-drama är att man har mer tid och utrymme att berätta historien och måla upp karaktärerna. Saknad handlar om just detta; att skildra vad som händer med människor när rädslan griper tag i ett litet samhälle, där alla har sina egna hemligheter. Det är som en bilkrash i slow motion, säger Colin Nutley.

Saknad spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från Rikskrim, som reser tillbaka till den småstad hon en gång lämnat för att lappa ihop relationen med sin dotter Rebecka (Molly Nutley). Men allt tar en ny vändning när en utmärglad flicka hittas mördad i det svenska bibelbältet och Maja tar sig an fallet. Snart inser hon att det inte är ett vanligt våldsdåd och när ytterligare en flicka försvinner griper fruktan tag i den lilla orten.

I en stjärnspäckad rollista syns även skådespelare som Samuel FrölerJulia Dufvenius och Vanna Rosenberg.

Serien är producerad av Sweetwater Production i samarbete med Bob Film och i samproduktion med C More, TV4 och Film Väst. Peter Lindblom har skrivit manus.

Saknad visas i fyra delar med premiär onsdagen den 18 oktober 21.00 i TV4 och TV4 Play.