Inspelningen av den psykologiska thrillern QUICK har startat i Västra Götaland. Det är en filmatisering om historien bakom Sveriges största rättsskandal, fallet Thomas Quick. En berättelse om Hannes Råstam som ensam ifrågasatte ett helt rättssystem. Filmen beräknas ha premiär hösten/vintern 2019.
QUICK produceras av Helena Danielsson, Brain Academy i samproduktion med Film i Väst, Umedia, TV4 och Nordisk Film.

Thomas Quick spelas av David Dencik och Hannes Råstam av Jonas Karlsson. I rollen som researcher Jenny Küttim ser vi kritikerrosade Alba August.

QUICK är 2019 års stora svenska thriller. Filmen baseras på Hannes Råstams avslöjande bok Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare, såväl som dokumenterade verkliga händelser och research.

— De flesta svenskar har någon form av relation till Thomas Quick. Detta var något som berörde hela Sverige och det gör det till en intressant historia att berätta. De journalistiska gärningar som ligger bakom avslöjandet har både hög relevans och aktualitet då de står för en viktig demokratisk kraft i samhället. Rättssäkerhet och en fungerade demokrati är beroende av fungerade och oberoende journalistik, säger producent Helena Danielsson.

För regi står Mikael Håfström som därmed gör sin första svenska långfilm på 15 år.
— Jag ser mycket fram emot över att få arbeta på mitt eget språk igen, det var 15 år sedan sist. Att därtill få arbeta med dessa fantastiska svenska skådespelare och regissera denna fascinerade och komplexa nutidshistoria som Hannes Råstams förlaga och Erlend Loes manus berättar ska bli otroligt spännande, säger regissör Mikael Håfström.

QUICK är den fängslande historien bakom Sveriges största rättsskandal hittills. Filmen skildrar den journalistiska gärning som Hannes Råstam och Jenny Küttim bidrog med i avslöjandet av Quick-fallet.

— Vi har stora förväntningar på filmen. Manuset signerat Erlend Loe är nervkittlande och vi har fantastiska talanger framför och bakom kameran. Mikael Håfström regisserar sin första svenska långfilm på 15 år, bara det är stort i sig. Tillsammans kommer vi att gestalta en av de mest betydande händelserna i svensk rättshistoria genom ögonen på några av Sveriges mest framträdande journalister, Hannes Råstam och hans researcher Jenny Küttim, avslutar producent Helena Danielsson.

QUICK har en välmeriterad rollbesättning att jobba med under inspelningen som kommer att ske i Västra Götaland. Bland övriga namn i rollistan ser vi Suzanne Reuter som Margit Norell, Linda Ulvaeus som Birgitta Ståhle, Peter Andersson spelar Jan Olsson, Magnus Roosmann i rollen som Christer van der Kwast, Björn Bengtsson som Sven Åke Christianson, Christopher Wagelin spelar Seppo Penttinen, Johan Hedenberg som Claes Borgström och Anders Mossling gör rollen som Göran Källberg. I övriga roller ser vi även Tova Magnusson och Dag Malmberg.

QUICK produceras av Helena Danielsson, Brain Academy i samproduktion med Film i Väst och Umedia, Belgien samt Nordisk Film och TV4. Internationella rättigheter säljs av Trust Nordisk.

Filmen distribueras av Nordisk Film och beräknas har biopremiär hösten/vintern 2019.